Make your own free website on Tripod.com
Wat heeft de school te bieden?  Werkjes van de leerlingen  Leerkrachtenteam  Links Home 

  TERUG HOOFDPAGINA

Activiteitenkalender 2003 - 2004

Sport-actieve school 2003-2004 
o.l.v. van juf Veerle

 

datum sportactiviteit aantal deelnemers
8 oktober 2003 VISO-zwemkampioenschappen  
26 oktober 2003 herfstcross Moorslede  
 15 februari 2004 parkloop Dadizele  
12 mei 2004 VISO-interscholencross  
13 maart 2004 zwemmarathon  
15 en 16 mei 2004 fietsmarathon  
  schaatsen te Gullegem  
15 tot 22 november 2003 Vlaamse zwemweek  


15 en/of 17 oktober oudercontact    
24 oktober sportdag + muzische namiddag    
24 en 26 oktober kaarting oudercomité  
9 mei 2004 schoolfeest  
1 juni 2004 schoolreis lager    
28 juni 2004  

Sportdag + muzische namiddag

 

 
     
      

 
 

 

 
 

 

 

 

Wij verzamelen 

oude batterijen
lege inktpatronen van printers

Hiervoor staan verzameldozen in de wachtgang van het bureau van de directeur. Hiermee kunnen we didactisch materiaal verkrijgen én helpen we de natuur een handje!


Ons kinderkoor! De klaviertjes
(foto zie onder de tekst)

De klaviertjes is het kinderkoor van onze school. Het werd opgericht in december 2000. Na een maand intens oefenen, mochten we de kerstmarkt opluisteren met allerlei sfeervolle en hedendaagse en traditionele kertsliedjes. Vanaf dan was het koor een feit. Elke maandag- en woensdagmorgen van 8.00 tot 8.25 wordt er gerepeteerd.
Onder leiding van de dirigente, juf Delphine, komen de 17 zangertjes trouw naar de repetities. We zingen er vooral wereldse liedjes, met instrumentale begeleiding. Soms wordt erbij gedanst of wordt de micro bovengehaald. Tijdens onze optredens schrikken we er niet voor terug om solo te zingen! Zowel kerkelijke (opluisteren van de schoolmissen) als profane (kunsttocht, afscheidsfeest,...) liedjes sieren ons programma.

Wie zijn de Klaviertjes? De jongste zangertjes zijn 7 jaar en de oudste zijn 9 jaar.

1ste leerjaar: Justien Vandenberghe, Isaura Willems, Ann-Sophie Vuylsteke, Nele Depoorter
2de leerjaar: Jef Decuypere, Cedric Kindt, Fabien Taillieu, Kelly Eeckhout
3de leerjaar: Ester Delrue, Sofie Debergh, Laura Vandermersch, Sarah Lybeer, Thomas Soenen, Delphine Vuylsteke, Lies Vanhaverbeke, Sophie Rouzeré
4de leerjaar: Emily Dendooven

De dirigente is juf Delphine. Ze werkt als taakleerkracht en computerjuf in onze school.
Ze heeft piano en keyboard gestudeerd en speelt gitaar.

Waar komt de naam 'Klaviertjes' vandaan? Ouders van de koorleden en de kinderen zelf mochten suggesties geven voor een naam van het koor. Het was de mama van Fabien die 'De Klaviertjes' voorstelde en zo werden ze gedoopt. De naam heeft een dubbele betekenis, enerzijds verwijst ze naar onze kleuterafdeling: 'Het Klavertje 4' en anderzijds verwijst ze naar het klavier, het keyboard dat ons trouw begeleidt op onze optredens.

Zing je graag en wil je ook lid worden van het koor? Deelnemen is gratis, je hebt enkel een map nodig om je partituren in op te bergen. Zingen in het koor is tof, af en toe zijn er verrassingen en naar volgend jaar toe zit er waarschijnlijk een uitstapje in. Aarzel niet en kom je naam opgeven bij juf Delphine, dan ben je er volgend schooljaar zeker bij!
Juf Delphine
delphinewinne@hotmail.com

Kinderkoor(o.l.v. juf Delphine) aan het werk tijdens de kunstroute .

Op deze bladzijde vindt u ook een verslag van vroegere gebeurtenissen .
Uit 'Het Volk' van 16 mei 1998

Wereldbekerkoorts in Moorslede

"Ik ben steward", zegt de negenjarige Nick Waterbley gistermorgen als hij een van de laatste kinderen de gemeenteschool van Moorslede binnenfietst. Voor de sportdag begint, zullen alle kinderen in stoet van de school naar de sporthal stappen. En dan vertrekken ze, verkleed als voetballers, verpleegsters van het Rode Kruis, terreinwerkers... Aaron Vandoorne en zijn collega-scheidsrechters delen gretig rode en gele kaarten uit en de mama's van Kenneth Clarysse en Gregory Santy zwaaien hun tien-jarige Barcelona-zonen uit. Met een tractor als aanhangwagen en onder politiebegeleiding komen ze stipt om 9 uur aan.
Tijd voor het serieuze werk, want verdeeld in 32 groepen die evenveel landen voorstellen, wordt er de hele dag gestreden voor de wereldbeker. 's Morgens spelen ze kreeftvoetbal, huizenvoetbal, doortrapbal, Chinees voetbal, vierhoekenloop, race tegen de bal, tweelingvoetbal en voethonkbal, wat er voor niet-ingewijden verschrikkelijk moeilijk uitziet. Frankrijk wint de competitie van de voormiddag, Kroatië is tweede, USA wordt derde. 's Middags is er estafette.

Minister naar expo

Minister van Cultuur en Sport Luc Martens laat even op zich wachten, maar een half uur later dan verwacht wordt hij onder luid gejoel ontvangen. De minister benadrukt in zijn toespraak, naast het belang van sport, dat er samengewerkt moet worden. "Want", zo zei hij, "alleen kan je niets bereiken." De prijzen van de eerste drie landen worden door de minister overhandigd. Nummers 4 tot 32 krijgen hun prijs van burgemeester Ghekiere.

Het winnende land wordt Korea met Stijn Verstraete, Steven Debergh, Nastjenka Verfaillie en Brian Clinckemaillie. Kroatië is tweede, Frankrijk derde. Ons nationale team eindigde vijfde.
Vervolgens vertrekken minister Martens en de burgemeester naar de gemeenteschool om daar de tentoonstelling over de wereldbeker van de vijfde klas te gaan bezoeken. Ze leren er onder andere dat de hoek-en strafschop in 1873 is ingevoerd en dat het Wereldkampioenschap voor de negende keer in Europa georganiseerd wordt. De tentoonstelling had verder ook aandacht voor de gezondheid, de Euro en het organiserende land Frankrijk.
Voor zijn vertrek feliciteerde Luc Martens leraar Luc Tempelaere, die heel veel energie in het project stak. "Als iedereen uw voorbeeld volgt, dan gaat het met ons onderwijs de goede kant op", zei hij. En de burgemeester die zag dat het goed was.

Wat heeft de school te bieden?  Werkjes van de leerlingen  Leerkrachtenteam  Links Home 

: 20/10/03